2022 archyvas

2022-12-29 vyko darbo su šeimomis padalinio išvažiuojamasis susirinkimas į Namišių seniūniją.  Direktorė Rasa Beinorienė, dėkodama už svetingumą Namišių seniūnijos seniūnui Kęstučiui Valantoniui, padovanojo eglutę, kurią žadėjo pasodinti ir rūpintis.  Darbuotojos  papuošė eglutę žaisliukais su linkėjimais.  Netikėtai darbuotojas susirinkimo metu aplankė Kalėdų senelis, kuris sukūrė šventinę nuotaiką. Darbuotojos šoko ir dainavo, keitėsi dovanomis, linkėdamos gerų ateinančių metų.  Sėkmingų ir gerų metų mums visoms!

2022-12-28 darbo su šeimomis padalinio socialinės darbuotojos A. Mažeikaitė ir R. Tamošiūnienė bendradarbiaujant su Grūžių vaikų dienos centro darbuotoja V. Žviedriene  paslaugų gavėjų vaikams organizavo popietę „Emocijos ir jausmai vaikų gyvenime“. Popietės metu vaikai supažinti su pagrindinėmis emocijomis, jausmais, jų atpažinimu ir valdymu. Vaikai mokėsi komandinio darbo grupelėse atlikdami praktines užduotis.  Jiems įteikti emocijų ratai, padedantys atpažinti ir pozityviau reikšti emocijas kasdieniniame gyvenime bei kuriant santykius su artimaisiais ir bendraamžiais.

2022-12-30 tarpininkaujant socialinei darbuotojai D. Misevičienei,  dviems vaikams padovanotos  pasakų knygos. Ačiū pasvaliečių šeimai,  kurie nustebino ir pradžiugino vaikus.

Tradiciškai, „Astos užkandžiai“ pasirūpino  šventiniais patiekalais trims socialinių paslaugų gavėjų šeimoms, kuriose auga penki vaikai.

2022-12-22 socialinė darbuotoja I. Kačerauskienė, bendradarbiaudama su Saločių seniūnijos administraciją, dėkoja  Pasvalio baikerių klubui ,,Brothers‘ Power mcc“  už suteiktą paramą paslaugų gavėjų šeimai.

Dėkojame socialiniams partneriams VO ,,Gelbėkit vaikus“ už suteiktą paramą maistu, dviems socialinių paslaugų gavėjų šeimoms, kuriuose auga devyni nepilnamečiai vaikai.

2022-12-20 socialinė darbuotoja D. Bedalienė bendradarbiavo su Joniškėlio seniūnijos seniūnu     D. Diliu, nuvežant paslaugų gavėjų šeimai, auginančiai du nepilnamečius vaikus  kalėdinę dovaną. Dėkojame Joniškėlio apylinkių gyventojai „Stebukladarei“ Justinai.

2022-12-16 darbo su šeimomis padalinio socialinė darbuotoja Alma Šlekonienė paslaugų gavėjoms  organizavo  popietę „Siuvimo rankomis pagrindai“. Popietės metu įgijo žinių apie siuvimą:  išbandyta taisyklingai siūti  dygsnius, mokėsi prisiūti sagas. Popietės metu buvo  gerai praleistas laikas bendraujant, bei įgyta naudingų žinių, kurios bus pritaikytos praktiškai. Socialinė darbuotoja paslaugų gavėjoms paruošė atmintinę apie siuvimo subtilybes.

2022-12-15 darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjos džiaugiasi ir dėkoja psichologei Daliai Petrėnienei už suteiktas žinias ir teigiamas emocijas, įgytas savipagalbos grupės užsiėmimų metu.

2022-12-15 nuotoliniu būdu darbo su šeimomis padalinio darbuotojos pristatė mokymus. Padalinio vadovė darbui su šeimomis Jolanta Grybauskienė pristatė mokymus tema „Hibridinio socialinių paslaugų organizacijos modelio funkcionavimas“, atvejo vadybininkė Inga Laikūnienė pristatė mokymus tema „Alternatyvių finansavimo šaltinių pritraukimas“, socialinė darbuotoja Regina Tamošiūnienė pristatė mokymus tema „Savižudybės krizės atpažinimas bei intervencijos įgūdžių lavinimas“, Alma Šlekonienė, Birutė Brazienė ir Edita Žurauskienė pristatė mokymus tema „Ribų problematika profesiniuose santykiuose: sąsajos su pagalbos specialisto asmeninėmis patirtimis“

                                              2022-12-13 darbo su šeimomis padalinio septynioms šeimoms ,,Pasvalio vaisiai ir daržovės”, suteikė paramą bulvėmis. Socialinės darbuotojos Alma Šlekonienė ir Dalia Misevičienė dėkoja Pasvalio versklininkui už bendradarbiavimą.

2022-12-09 darbo su šeimomis padalinio socialinė darbuotoja Edita Žurauskienė su  paslaugų gavėjais dalyvavo Pasvalio KC Pumpėnų kultūros organizuojamame  renginyje „Advento vakaras“, kuriame kartu su bendruomenės nariais kūrė advento vainiką. Vakaronės metu skambėjo  Pasvalio KC Vaškų folkloro ansamblio Kor’s dainos, bei renginio metu buvo pristatyta fotomenininko Leono Nekrašo foto paroda „Piligriminė kelionė į Fatimąׅ“.

2022-12-07 aplankytos darbo su šeimomis padalinio vienuolika šeimų, kurioms atvežta          parama – maisto produktai, buitinė chemija, vitaminai. Esame labai dėkingi Pasvalio krašto garbės pilietei Wenche  Bjorkeng ir jos draugams iš Norvegijos Bamble komunos už gerumą ir dosnumą bei nuolatinę pagalbą šeimoms.

Nuo 2022 m. gruodžio 7 d. iki gruodžio 29 d. darbo su šeimomis padalinys, siekiant pagerinti paslaugų kokybę, pradeda vykdyti paslaugų gavėjų, darbuotojų ir socialinių partnerių apklausą.

2022-12-06 darbo su šeimomis padalinio atvejo vadybininkė Snieguolė Gruzinskienė bendradarbiaudama su globos centro socialinėmis darbuotojomis inicijavo ir organizavo vaikams kalėdinių žaisliukų dirbtuvėles. Siekiant ugdyti  socialinę atsakomybę, vaikai buvo mokomi pasigaminti kalėdinį žaisliuką, naudojant antrines žaliavas.

2022-12-05 Aplankytos darbo su šeimomis padalinio dvi šeimos, kurioms atvežta parama. Dėkojame Norvegijos Rotary ir Pasvalio Rotary klubams už bendradarbiavimą ir suteiktą paramą šeimoms.

2022-12-05 Darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjos dalyvavo ekskursijoje/edukacijoje  Raubonių vandens malūne, vilnų karšykloje – verpykloje, technologinės įrangos muziejuje. Vaidotas Gikys paslaugų gavėjoms suteikė žinių apie Raubonių vandens malūno – vilnos karšyklos, verpyklos istoriją. Išgirstas senų mašinų gausmas, pamatytas vilnos apdirbimo procesas: vilnos kedenimas, karšimas ir verpimas. Susipažinta su edukacine programa „Vilnos kelias“. Gintarė Gikienė supažindino su vilnos vėlimo procesu, suteikė reikiamas medžiagas ir priemones mokimuisi apvelti muilą, kuris bus šventinė dovana šeimai.

 Dėkojame Pasvalio krašto garbės pilietei Wenche Bjorkeng už suteiktą galimybę aplankyti Raubonių vandens malūną karšyklą – verpyklą, technologinės įrangos muziejų.

2022-11-29 vyko darbuotojų susirinkimas, kurio metu aptarti darbotvarkėje numatyti klausimai.  Susirinkimo metu Alma Šlekonienė pristatė mokymus tema „Smurtas prieš vaikus: kaip apsaugoti ir padėti“. Inga Pelegrimaitė parodė iniciatyvą, pasiūlydama kolegėms dalyvauti  keičiantis kalėdinėmis dovanėlėmis. Džiaugiamės kūrybiška darbuotoja, kuri siekia stiprinti komandinį ryšį.

Dėkojame Žanetai Ginaitei už pagalbą paslaugų gavėjams, kurie džiaugėsi gavę paramą: telefonu, kepimo krosnele,  rūbais ir avalyne

2022-11-23 minėjome Pasvalio socialinių paslaugų centro įsteigtą – SOCIALINIŲ PARTNERIŲ DIENĄ! Centro lankytojai, Angėlė ir Petras Samulėnai, dovanojo savo gražiausias dainas. Esame dėkingi visiems socialiniams partneriams už bendrystę, už neįkainojamą partnerystę!

2022-11-23 Pasvalio socialinių paslaugų centro darbo su šeimomis padalinio darbuotojoms buvo organizuoti nuotoliniai mokymai „Dokumentų, raštų  rengimas“. Mokymų metu darbuotojos įgijo/atnaujino žinias apie stilistinius ir kalbinius administracinių tekstų reikalavimus, juridinių asmenų pavadinimų rašymą, taisyklingumo reikalavimus, dokumentų ir raštų rengimą.

2022-11-04  Darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjų šeimos dalyvavo edukacijoje Pasvalio krašto muziejuje.  Muziejininkė Bronislava Lapinskaitė supažindino su Pasvalio krašto istorija, bei Romualdo Pučerko  tapybos darbais. Gerai ir smagiai praleistas laikas, naudojantis interaktyviais akiniais, važiuojant su A. Poškos motociklu, fotografuojantis  foto ateljė. Dėkojame Pasvalio krašto garbės pilietei Wenche Bjorkeng, kuri šeimoms suteikė galimybę    apsilankyti Pasvalio krašto muziejuje.

2022 m. spalio 27-28 dienomis Pasvalio socialinių paslaugų centre Darbo su šeimomis padalinio darbuotojos dalyvavo mokymuose tema „Vitaminai savivertei“, kuriuos vedė psichologas psichoterapeutas Timas Petraitis. Mokymų tikslas – padėti mokymų dalyviams padidinti savąjį aš ir subalansuoti tiek darbinius, tiek asmeninius santykius, taip sumažinant galimo profesinio perdegimo bei manipuliacijų tikimybę.

    2022-10-27 Darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjai sėkmingai baigė  teorinius/praktinius mokymus „Smurtaujantį elgesį keičianti programa“, kurių metu įgijo/atnaujino turimas žinias kaip reaguoti į kylantį pyktį,  valdyti savo emocijas ir nuotaiką bei spręsti kilusius konfliktus. Dėkojame mokymus vedusiai psichologei Daliai Petrėnienei ir socialiniam partneriui Pasvalio r. Visuomenės sveikatos biurui.

2022-10-20 „Riešuto“ mokykloje vyko apskrito stalo diskusija su  mokyklos bendruomenės nariais ir VVTAĮT Pasvalio skyriaus specialistais apie vaikų, kurių šeimoms teikiamos socialinės paslaugos, ugdymo procesą, patiriamus sunkumus taip pat aptartas koks svarbus tarpinstitucinis bendradarbiavimas.

2022-10-18  Pasvalio socialinių paslaugų centre darbo su šeimomis  ir institucinės socialinės globos padalinio paslaugų gavėjai  dalyvavo  grupiniame terapiniame užsiėmime nerimui ir įtampai sumažinti. Dėkojame psichologei Daivai Čeponienei ir socialiniam partneriui Pasvalio r. Visuomenės sveikatos biurui!

Rūpinamės besilaukiančios  mamas emocine sveikata, kuriai buvo sudaryta galimybė apsilankyti  sensoriniame kambaryje „Vaivorykštė“.

2022-10-18 atvejo vadybininkės Snieguolė Gruzinskienė ir Inga Laikūnienė, nuotoliniu būdu, su kolegėmis pasidalino įspūdžiais iš 2022-10-11 vykusio susitikimo su Respublikinio Panevėžio Priklausomybių ligų centro filialo direktoriumi bei stovyklos „Įgūdžių laboratorija“ vadovėmis.

2022-10-11 atvejo vadybininkės kartu su  socialinės paramos ir sveikatos skyriaus specialiste lankėsi Panevėžio apskrities vaiko teisių apsaugos  ir įvaikinimo tarnybos skyriuje, kuriame vyko susitikimas su  vaiko teisių apsaugos specialistais, Respublikinio Panevėžio Priklausomybių ligų centro filialo direktoriumi, kuris papasakojo apie jų įstaigoje teikiamas paslaugas ne tik turintiems priklausomybių suaugusiems, bet ir nepilnamečiams asmenims. Supažindino apie pradėtą teikti gydymą nuo priklausomybės tabakui.  Taip pat susitikimo metu  savo veiklą pristatė stovyklos „Įgūdžių laboratorija“, kuri įsikūrusi Antalieptės k., Zarasų r. vadovės. Tai pirmoji Lietuvoje alternatyvi mokykla jaunų žmonių bendruomenei, kurios tikslas – įgalinti jauną žmogų asmeniniam pokyčiui, siekiant stiprinti socialinius ir darbinius įgūdžius. Smagu, kai bendradarbiavimas su socialiniais partneriais gali praturtinti  teikiamų socialinių paslaugų kokybę!

2022-10-07 Dėkojame Saločių seniūnui Sigitui Savickui ir Pasvalio Caritas bendruomenei, kurie dviejų  šeimų penkiems vaikams padėjo įsigyti naujas striukes, batus, kepures bei pirštines.

2022-10-15 socialinė darbuotoja Inga Pelegrimaitė, nuotoliniu būdu, su kolegėmis  pasidalino mokymų metu įgytomis žiniomis tema: „Kokybės kultūros principai“.

2022-10-06 socialinė darbuotoja Dalė Bedalienė bendradarbiaudama su VŠĮ „Savi žmones“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Pušaloto grupės savanore Romualda Matuziene seniūnijos atstovams, darbo su šeimomis padalinio darbuotojoms ir paslaugų gavėjams inicijavo ir organizavo susitikimą-popietę, kurioje pristatė minėtų organizacijų vykdomą veiklą Pušaloto bendruomenėje, diskutavo apie savanoriškos veiklos galimybes kuriant pokytį visuomenėje. Dalei Bedalienei padėkota už  bendradarbiavimą su socialiniais partneriais bei iniciatyvą organizuojant popietę, tuo pačiu pasidžiaugta sulaukus anūko.

2022-10-05 darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjams vyko pirmasis teorinis/praktinis užsiėmimas „Smurtaujantį elgesį keičianti programa“. Dėkojame psichologei Daliai Petrėnienei ir socialiniam partneriui Pasvalio r. Visuomenės sveikatos biurui.

2022-10-03 Pasvalio socialinių paslaugų centre Darbo su šeimomis padalinio darbuotojos dalyvavo mokymuose tema: „Šeimos teisės pagrindai“. Mokymų metu darbuotojai įgijo/atnaujino žinias apie santuokos nutraukimo formas, teisines pasekmes, sprendžiant ginčus dėl vaikų teisme, mediacijos ypatumus, aptariant mediacijos ir teismo  proceso skirtumus, smurto artimoje aplinkoje pažeidimus ir priemonių taikymą. Taip pat darbuotojai supažindinti su aktualiausiomis tendencijomis šeimų bylų teismuose. Lektorė Raimonda Joskaudienė mielai atsakė  darbuotojams  į kilusius klausimus.

Dėkojame Pasvalio krašto garbės pilietei Wenche Bjorkeng, kuri daugiavaikei šeimai suteikė galimybę apsilankyti kino teatre.

2022-09-29 puikiai praleidome laiką, Pajiešmenių parke, žaisdami Diskgolfą! Išbandėme inovacijas ir patyrėme džiugių akimirkų dalyvaujant naktinių/ meninių fotografijų kūrime/fotosesijoje! Dėkojame Gediminui Andrašiūnui už įdomų pasakojimą apie Pajiešmenių dvarą.

2022-09-29 pietų pertrauka kitaip…  Lankėmės  sensoriniame kambaryje „Vaivorykštė“,  kuris skirtas ne tik vaikams, bet ir suaugusiems: pailsėti, nusiraminti, atsipalaiduoti, pažaisti, sutelkti dėmesį, sumažinti įtampą, pagerinti miego kokybę, įveikti stresą.

2022-09-28 darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjai, Pasvalio socialinių paslaugų centre, aktyviai dalyvavo grupiniame terapiniame užsiėmime nerimui ir įtampai sumažinti,  kurį vedė psichologė Daiva Čeponienė.

Ačiū socialiniam partneriui Pasvalio r. Visuomenės sveikatos biurui!

2022-09-28 socialinė darbuotoja Asta Mažeikaitė, nuotoliniu būdu, pristatė mokymus tema „Įgalinantys klausimai: kaip motyvuoti?“ Specialistė kolegėms papasakojo apie „Metaforinių kortelių“ metodą, skirtą darbui su riziką patiriančiomis šeimomis.

2022-09-27 vyko padalinio darbui su šeimomis darbuotojų susirinkimas, skirtas Lietuvos socialinio darbuotojo  dienai paminėti. Socialines darbuotojas sveikindama direktorė linkėjo, kad energija ir jautrumas niekuomet neišsektų, o paslaugų gavėjai atsilygintų šypsena bei padėka.  Taip pat buvo įteiktos pačių socialinių darbuotojų inicijuotos ir išrinktos: „Šauniausia  2022 m. socialine darbuotoja“ buvo išrinkta Inga Pelegrimaitė, o „Aktyviausia 2022 m. socialine darbuotoja“ – Modesta Zalensienė. Profesinės dienos proga vaišintasi šventiniu tortu, kava ir arbata. Pasidžiaugta darbuotojų kūrybiškumu:  specialiai pagamintomis šventinėmis sultimis, kurios pavadintos „Socialiukų šventinis gėrimas – vitaminų bomba“ bei profesinės dienos palinkėjimu ir simboliu, papuoštu šokoladu. Smagu, kai  kolegės  sveikino viena kitą su profesine švente, džiaugėsi savo dirbamu darbu!

Esame dėkingi Pasvalio krašto garbės pilietei Wenche Bjorkeng, kuri 2022 m. rugsėjo 13-14 dienomis su savo draugais iš Norvegijos Bamble komunos atvyko ir aplankė Darbui su šeimomis dešimt paslaugų gavėjų šeimų.  Norvegai savo gerumu ir dosnumu bei nuolatine pagalba Pasvalio rajono šeimoms, šį kartą suteikė paramą: maisto produktais, buitine chemija, vitaminais. Taip pat vienos šeimos motinai, o kitos šeimos vaikui skyrė lėšų akiniams įsigyti.

2022-09-20 socialinė darbuotoja Dalia Misevičienė pasidalino įspūdžiais iš 2022-07-28 vykusios „Socialinių darbuotojų profesinės sąjungos Solidarumas“ ataskaitinės rinkiminės konferencijos. Specialistė kolegėms pateikė informaciją, kad  pirmoje konferencijos dalyje buvo pristatyta socialinių darbuotojų profsąjungos pirmininkės Almos Neverienės  ataskaita, tvirtinami pakeitimai įstatuose, išrinkti pavaduotojai, taryba. Antroje konferencijos dalyje LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Socialinių paslaugų grupės patarėja Indrė Ivanauskienė padarė pranešimą apie pokyčius socialinių paslaugų srityje, vyko diskusija apie  organizacijos ateities viziją, numatomus darbus, profsąjungos narių švietimo poreikius.

2022-09-15 Darbo su šeimomis padalinio darbuotojos dalyvavo VŠĮ „Septynios akimirkos“ projekto „Galiu mokytis-galiu dirbti“ veiklos pristatyme. Pristatymo metu darbuotojos sužinojo, kad programos dalyviais gali tapti – jaunimas (18-29 metų) nedalyvaujantis darbo rinkoje ar švietimo sistemoje 6 mėnesius ir ilgiau. „Galiu mokytis – galiu dirbti“  tikslas  – padėti stiprinti ir ugdyti profesines ir asmenines kompetencijas, kurios padėtų įsitraukti į darbo rinką ar švietimo sistemą. Šis projektas yra finansuojamas iš Europos socialinio fondo agentūra lėšų, tad dalyvavimas programoje – atrinktiems dalyviams bus visiškai nemokamas. Dėl galimybės paslaugų gavėjams dalyvauti projekte „Galiu mokytis-galiu dirbti“  kreiptis tel. 8 68125725 (Kasparas Vaičelis), el. paštu galiumokytis@gmail.com, arba užpildyti projekto dalyvio registracijos anketą interneto tinklalapyje:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaGg_MqF5FJBdVXATA3hZ7LZIxcqLv0qCwVqCoBGROgknhA/viewform?usp=sf_link

2022-09-09 Kaip ir kasmet Darbui su šeimomis padalinys, visus norinčius dovanoti kraujo, kvietė į socialinę iniciatyvą „Padovanok kraują- išgelbėk gyvybę“, kuri organizuojama Pasvalio socialinių paslaugų centre. Džiaugiamės, kad socialinėje iniciatyvoje aktyviai dalyvavo gausus būrys donorų iš kurių 7 pirmą kartą tapo neatlygintinais kraujo donorais, Pasvalio socialinių paslaugų centro darbuotoja Vanda Kiekšienė neatlygintinai kraujo padovanojo 31 kartą, jai bus suteiktas nusipelniusio donoro vardas, Pasvalio r. Saločių seniūnijos seniūnas Sigitas Savickas neatlyginamai kraujo dovanojo jau 56 kartą.

Už atsidavimą kilniam tikslui, suteiktą galimybę pasveikti, o gal ir išgelbėtą gyvybę nuoširdžiai dėkojame: Pasvalio socialinių paslaugų centro darbuotojams, paslaugų gavėjams, socialiniams partneriams!

Ačiū Nacionalinio kraujo centro darbuotojams, kurie Pasvalio socialinių paslaugų centre prisidėjo organizuojant šią socialinę iniciatyvą!

2022-09-07  su socialiniais partneriais, Pasvalio rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuru, vyko apskrito stalo diskusija, kurios metu aptarti aktualūs bendradarbiavimo klausimai dėl alkoholiui priklausomybę  turinčių asmenų teikiamos pagalbos bei pedikuliozės prevencijos.

2022-08-30 Darbo su šeimomis padalinio paslaugų vaikai dalyvavo Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos organizuotame kultūriniame žygyje Pasvalys-Žadeikiai. Vaikų neišgąsdino nei lietus, nei ilgas kelias. Prisidengę nuo lietaus skėčiais jie atkeliavo į Žadeikių Bernardo Brazdžionio edukacinį centrą, vietą kur mokėsi mūsų krašto poetas Bernardas Brazdžionis. Vaikai apžiūrėjo mokyklą, klausėsi Gražinos Sakalauskienės (Pasvalio rajono savivaldybės Švietimo pagalbos tarnyba)įdomių pasakojimų apie poeto gyvenimą. O kur dar žaidimai, viktorinos, iškyla…

Dėkojame socialiniams partneriams už suteiktą galimybę vaikams patirti smagių emocijų, sužinoti įdomių ir naujų dalykų apie Pasvalio krašto kūrėją.

2022-08-30 Darbo su šeimomis padalinys kartu su naujakurių šeima, nuoširdžiai dėkoja socialiniam partneriui VO „Gelbėkit vaikus“ ir Gražinai Sakalauskienei, organizuojant paramą šeimai!!!

2022-08-19 Darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjų vaikai, socialinių darbuotojų Editos Žurauskienės ir Dalios Misevičienės iniciatyva, dalyvavo Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios  bibliotekos organizuotame susitikime su asmeniniu treneriu, sveikos gyvensenos ekspertu Andriumi Pauliukevičiumi. Andrius Pauliukevičius – diplomuotas istorijos mokytojas, sveikos gyvensenos ekspertas ir treneris savo pasiekimais garsinantis Lietuvą Europos kontekste (du kartus yra tapęs Europos kultūrizmo čempionu). Išleido net penkias knygas sveikos gyvensenos, sporto, mitybos temomis („Tobulas kūnas“, „Supermaistas“, „Pasiek savo tikslą“, „Tobulas kūnas per 100 dienų“ ir „Tobulesniame kūne“). Susitikimo metu svečias dalinosi savo patirtimi, sveiko gyvenimo būdo patarimais, skatino susirinkusius nepasiduoti ir kryptingai siekti užsibrėžtų tikslų, sujungti sportą su mėgstama veikla. Susitikimo pabaigoje vaikai mėgavosi ir vaišinosi pica.

Dėkojame socialiniams partneriams už suteiktą galimybę vaikams turiningai praleisti popietę ir pagilinti žinias apie sveiką gyvenimo būdą!

2022-09-07 socialinė darbuotoja Alma Šlekonienė dalyvavo susitikime su  socialiniais partneriais, kurio metu diskutuota jaunimo užimtumo ir prevencijos klausimais. Taip pat aptartas tarpinstitucinis bendradarbiavimas, švietėjiškų popiečių poreikis kiti aktualūs klausimai.
Nesibaigiantis gerumas tęsiasi, FAMILY SUPPORT, padovanojo dar du dviračius! Esame dėkingi už pagalbą ir suteiktą džiaugsmą vaikams
Dėkojame FAMILY SUPPORT ir visada tarpininkaujančiai bei padedančiai Pasvalio rajono šeimoms, Žanetai Ginaitei už dviejų šeimų, penkiems vaikams suteiktą džiaugsmą! Vaikams dviračiai bus puikus užsiėmimas, aktyvus laisvalaikis bei susisiekimas su draugais!
Ačiū geradariui, kuris padėjo tėčiui vienam auginančiam du vaikus ruoštis naujiems mokslo metamsVaikai be galo laimingi!
VAIKAMS VASARA ATOSTOGŲ IR NEPAMIRŠTAMŲ ĮSPŪDŽIŲ METAS!
Darbui su šeimomis padalinio paslaugų gavėjų vaikams: Pasvalio Mariaus Katiliškio viešoji biblioteka, Pasvalio „Rotary” klubas, „Family Support” praturtino 2022 metų vasaros atostogas! Geradarių dėka vaikai turiningai praleido laiką, praplėtė akiratį, patyrė ilgai išliekančius įspūdžius bei neišdildomus, įdomius ir smagius nuotykius. Dėkojame visiems geradariams, kurių dosnumas ir gerumas – beribis!

 

 

Darbo su šeimomis padalinio socialinė darbuotoja, Dalė Bedalienė,  liepos 28d. bendradarbiaudama su Pasvalio M. Katiliškio, viešosios Pušaloto kaimo bibliotekos vyr. bibliotekininke, Vera Mašaliene, organizavo edukacinį užsiėmimą, bendruomenės ir paslaugų gavėjų vaikams tema ,,Mano portreto gamyba”. Užsiėmimą vedė savanorės, Rūta Eigirdienė ir Karolina Salomatova. Vaikai lankstė nuotraukų rėmelius, žaidė, bendravo, vaišinosi liepų žiedų arbata

Liepos 14-15 ir 19-20 dienomis  vyko projekto „Turtingi vasaros atradimai: tobulėju, susipažįstu, bendrauju“ stovykla, inicijuota Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos. Projekto metu, dalyviai mankštinosi; bendravo su paspirtukininku Karoliu Gikiu, kuris atskleidė nemažai šio ekstremalaus sporto paslapčių; susitiko su bendruomenės pareigūne Modesta Bertašiūte, kuri priminė apie taisykles važinėjant paspirtuku ar dviračiais. Jaunimas pakvėpavęs grynu oru, gamino tinginį, susipažino su bibliotekos įdomybėmis, lankėsi Krašto muziejuje kur išbandė interaktyvų maršrutą. Dėkojame socialiniams partneriams už suteiktą galimybę vaikams, vasarą leisti turiningai

Nuoširdžiai dėkojame „Rotary“ klubui už sudarytą galimybę, Pasvalio socialinių paslaugų centro, Darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjų vaikams, dalyvauti Rotary vasaros stovykloje, Guopstų kaime, Vilniaus rajone, kuri vyko liepos 19-24 d. Stovyklos metu vaikai leido laiką nuostabioje poilsiavietėje prie ežero, patyrė ne tik bendravimo, pramogų, bet ir buvimo gamtoje malonumą

2022-07-15 Darbo su šeimomis paslaugų gavėjų vaikai vyko į ekskursiją, kurios metu aplankė Rygos į zoologijos sodą, pramogavo  Jūrmalos pajūryje. Už puikios kelionės organizavimą, šauniai praleistą laiką ir  ilgai išliekančius įspūdžius, dėkojame Žanetai Ginaitei

2022-07-07 Darbui su šeimomis padalinio darbuotojų susirinkimo metu  pasveikinta socialinė darbuotoja Regina Tamošiūnienė su gražia sukaktimi!

Regina, tegul tavo siela dainuoja
Tegul sėkmė laukia į priekį
Tegul džiaugsmas nepalieka namų
O už lango šviečia saulė!
Linkime daug stiprybės ir sėkmės!

2022-07-07 Darbui su šeimomis padalinio darbuotojų susirinkimo metu pasveikinta socialinė darbuotoja Dalia Misevičienė, kuri baigė magistro studijas! Dalia, kad viskas, apie ką taip svajoji,  tau išsipildytų!

Džiaugiamės Darbui su šeimomis padalinio paslaugų gavėjų dalyvavusių edukacijoje „Molio terapija” dirbiniais!

2022-06-29 Darbo su šeimomis padalinys inicijavo ir organizavo paslaugų gavėjoms išvyką į Biržų miestą. Aplankėme Biržų pilį, pėsčiųjų tiltu per Širvenos ežerą ėjome į Astravo dvaro sodybą, grožėjomės atsiveriančiais gamtos vaizdais iš Kirkilų apžvalgos bokšto. Šauniai praleistas laikas pietaujant, grožintis gamta ir Biržų miesto istorija.

2022-ieji Pasvaliui ypatingi metai, nes miestas švenčia 525-erių metų sukaktį!Pasvalio miesto šventės organizuojamuose renginiuose aktyviai dalyvavo ir Pasvalio socialinių paslaugų centras.  Dalyvavome eitynėse „Vilties kelias”,  tikėdami, kad jis  niekada nesibaigia!

2022-06-22 vyko paskutinis Darbui su šeimomis padalinio socialinių darbuotojų Ingridos Kačerauskienės ir Ingos Pelegrimaitės užsiėmimų/mokymų ciklas ,,Pozityvi tėvystė”. Užsiėmimų metu paslaugų gavėjai atnaujino ir pagilino turimas žinias, dalinosi asmenine patirtimi. Buvo paruošta ir paduota metodinė medžiaga  ,,Atmintinė tėvams”. Paslaugų gavėjams buvo įteikti mokymų baigimo pažymėjimai ir atminimo dovanėlės.

Nuo š. m. gegužės 5 d.  Pasvalio socialinių paslaugų centre, darbui su šeimomis padalinio paslaugų gavėjos, du kartus per mėnesį  renkasi į tęstinės atviros grupinės terapijos rizikingai ir žalingai alkoholį vartojantiems asmenims po gydymo nuo priklausomybės užsiėmimus.  Tai ne tik nuoširdūs pokalbiai, bet ir  ideali vieta paslaugų gavėjui atkurti savo santykius su kitais žmonėmis. Grupė padeda iš naujo mokytis bendravimo ir komandinio darbo, kuris yra būtinas harmoningam buvimui šeimoje, darbe ir bendruomenėje. Už pagalbą organizuojant grupinės terapijos užsiėmimus nuoširdžiai dėkojame socialiniam partneriui Pasvalio r. Visuomenės sveikatos biurui.

2022-06-16 Darbui su šeimomis padalinio Equass komanda kartu su direktore Rasa Beinoriene lankėsi Radviliškio parapijos bendruomenės socialinių paslaugų centre. Susitikimo metu su kolegomis aptartos bendradarbiavimo galimybės, pasidalinta gerąją patirtimi taikant atvejo vadybą, teikiant socialines priežiūros paslaugas šeimoms. Su kolegomis bendrauta apie Equass kokybės standarto diegimo metu patirtus iššūkius ir sėkmės atvejus. Tikimės, kad bendravimas ir dalinimasis gerąja patirtimi, kurią būtų galima pritaikyti Darbui su šeimomis padalinyje, padės siekti geresnių teikiamų paslaugų rezultatų.

Dėmesio pasikeitimai!
Nuo birželio 1 dienos didėja piniginė socialinė parama. Užklupus finansiniams sunkumams, gyventojai gali kreiptis į savo gyvenamosios vietos savivaldybę dėl piniginės socialinės paramos:
📍 Socialinės pašalpos
📍 Būsto šildymo, karšto bei geriamojo vandens išlaidų kompensacijų
📍 Papildomai skiriamos išmokos vaikui
📍 Socialinės paramos mokiniams
📍 Jeigu daugiabutis renovuojamas, – turi teisę kreiptis dėl kredito ir palūkanų įmokų apmokėjimo.
Plačiau ➡️https://bit.ly/3M8N99S
Visą informaciją apie socialinę paramą skirtingais gyvenimo atvejais rasite vienoje vietoje: www.kasmanpriklauso.lt

2022-06-14 Padalinio darbui su šeimomis socialinė darbuotoja Dalia Misevičienė, paslaugų gavėjams inicijavo ir organizavo popietę „Joninių belaukiant”,  kuri vyko  Valakėlių kultūros namuose. Nuoširdžiai dėkojame kultūrinių veiklų koordinatorei Linai Bertašienei,  kuri ne tik išmokė nupinti Joninių vainiką, bet ir supažindino su šventės tradicijomis

Šilti pokalbiai
Tęstinė atvira grupinė terapija. Susitikimai vyks vieną kartą per savaitę. Kviečiame registruotis asmenis, kurie yra po gydymo nuo alkoholio priklausomybės.
Tel. pasiteiravimui ir registracijai 861060644 (darbo valandomis).

2022-06-03 socialinė darbuotoja Asta Mažeikaitė su  padalinio darbuotojomis pasidalino mokymų metu įgytomis žiniomis tema: „Socialinių darbuotojų profesinės kompetencijos tobulinimas, dirbant su smurtą patyrusiais asmenimis”. Specialistė kolegėms pristatė: kas yra smurtas ir jo reglamentavimas teisės aktuose; smurto formas ir jų indentifikavimą; kas yra smurto artimoje aplinkoje aukos ir nukentėję asmenys/smurtautojas; smurtas artimoje aplinkoje ir nepilnametis; kokie yra procesiniai veiksmai ir galimos pasekmės; pagalba nukentėjusiam; aktuali teismų praktika/turtinė neturtinė žala.
2022-06-01 socialinės darbuotojos Ingrida Kačerauskienė ir Inga Pelegrimaitė paslaugų gavėjams  organizavo  I-ą užsiėmimų/mokymų ciklą „Pozityvi tėvystė”, kurio metu buvo priminta apie jų teises ir pareigas.  Paslaugų gavėjai  aktyviai dalyvavo diskusijoje, dalinosi asmenine patirtimi.
2022-05-31 vyko paskutinis Padalinio darbui su šeimomis socialinių darbuotojų Astos Mažeikaitės ir Reginos Tamošiūnienės, užsiėmimų/mokymų ciklas ,,Pozityvi tėvystė”, kurio metu taip pat buvo priminta apie paslaugų gavėjų teises ir pareigas. Užsiėmimų/mokymų metu paslaugų gavėjos atnaujino ir pagilino turimas žinias. Analizuojant  individualias situacijas joms pateikta  vaizdinė ir metodinė medžiaga. Paslaugų gavėjoms  įteikti mokymų baigimo pažymėjimai.
2022-05-27 Padalinio vadovė darbui su šeimomis Jolanta Grybauskienė grįžusi  iš dviejų dienų trukusios baigiamosios konferencijos temomis: „Socialinių paslaugų kokybės gerinimas: kaip ir kodėl?”,  „Socialinių paslaugų kokybės kultūrą keičiančios patirtys”, kurią organizavo VŠĮ Valakupių reabilitacijos centras. Dalinosi patirtais įspūdžiais,  LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pristatytomis naujienomis bei gerąją socialinių paslaugų įstaigų patirtimi  taip pat apie socialinių paslaugų kokybės sistemos gerinimo viziją, įrankius, Europos socialinių paslaugų kokybės užtikrinimo sistemos EQUASS poveikio socialinių paslaugų įstaigose rezultatus.
2022-05-27 Darbui su šeimomis ir Globos centro padaliniai, paslaugų gavėjams organizavo „Vaikų ir šeimų šventę 2022“ artėjančios Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga, kuri tradiciškai vyko Pasvalio miesto kempinge.
Šventė prasidėjo sveikinimo kalbomis, o po to vaikai su linksmomis animatorėmis: pirate ir fėja šoko iniciatyvos, Matau tave, šokį „ Dinamitas“. Visus šventės dalyvius: vaikus, tėvus, globėjus, svečius, įstaigų besirūpinančių vaikais atstovus, jungė bendras šokis-žaidimas „Gyvatėlė“. O tada visi aktyvai mėgavosi ir dalyvavo: „Grožio saloje“, „Tėvų saloje“, „Drugelio marginimo“ zonoje, apsilankė bunkeryje ir šaltinio platybėse, „Gaisrininkų saloje“ bei dalyvavo estafetėse! Šventę vainikavo vaikų pamėgti batutai! Uh, kiek gerų emocijų ir vaikiško juoko! Smagus buvo laikas kartu prie kavos, užkandžių ir ledų!
Centro direktorė Rasa Beinorienė šventės atidarymo metu linkėjo vaikams neužmirštamų akimirkų šią vasarą. Taip pat dėkojame už šiltus sveikinimus šventės svečiams: Pasvalio rajono savivaldybės merui Gintautui Gegužinskui, Šv. Jono Krikštytojo parapijos vikarui Dainiui Kauniečiui, Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėjai Ramutei Ožalinskienei, VVTAĮT Pasvalio skyriaus patarėjai Astrai Kanišauskienei.
Ypatingai dėkojame šventės mecenatei iš Norvegijos Wenche Bjorkeng, UAB „Indritus“ UAB „Ustukių malūnas“, Kostei- Daliui Kontaučiūnui, Pasvalio Krašto muziejui ir nuoširdus ačiū visiems visiems prisidėjusiems prie šventės rengimo ir organizavimo!

2022-05-26 Dienos užimtumo centre vyko baigiamasis edukacijos „Molio terapija” užsiėmimas, kurio metu socialinės darbuotojos dalinosi emocijomis ir įspūdžiais patirtais trijų ciklų užsiėmimų metu. Taip pat buvo surengta, edukacijoje dalyvavusių darbuotojų, molio dirbinių parodėlė. Centro direktorė apsilankiusi paskutiniame užsiėmime grožėjosi darbuotoju kūrybiškumu, išlaisvintomis kūrybinėmis galiomis,  padalinių bendryste ir darbuotoju nuoširdumu!

2022-05-25 lankėmės VŠĮ „ENTERNA VITA”, kuri yra įsikūrusi Kušleikių k., Šiaulių r. Šiame centre teikiama pagalba asmenims, priklausomiems nuo psichoaktyvių medžiagų. Terapinė bendruomenė teikia pagalbą ir paramą, motyvuoja bei padeda keisti gyvenimą, įpročius, atgauti tikėjimą savimi, galimybę kontroliuoti savo gyvenimą. Už nuoširdų priėmimą, išsamų supažindinimą su centro veikla ir pasidalinimą gerąja patirtimi dėkojame centro vadovams ir darbuotojams!

Svetingai šeimininkų priimame, Pasvalio kempinge, vyks Vaikų ir šeimų šventė 2022. Visus kviečiame!

2022 m. gegužės 19-20 d. Pasvalio socialinių paslaugų centro direktorė Rasa Beinorienė ir Darbo su šeimomis padalinio vadovė Jolanta Grybauskienė dalyvavo VŠĮ Valakupių reabilitacijos centro organizuotoje konferencijoje. Konferencijos metu buvo diskutuota temomis: „Socialinių paslaugų kokybės gerinimas: kaip ir kodėl?“,  „Socialinių paslaugų kokybės kultūrą keičiančios patirtys“ bei aptarta socialinių paslaugų kokybės sistemos gerinimo vizija, įrankiai, Europos socialinių paslaugų kokybės užtikrinimo sistemos EQUASS poveikio socialinių paslaugų įstaigose rezultatai. Praktikai pasidalijo išskirtine patirtimi apie kokybės sistemos diegimą ir iššūkius. Grįžome įkvėpti tęsti pradėtus darbus!

2022-05-18 vyko paskutinis Darbui su šeimomis padalinio socialinių  darbuotojų Modestos Zalensienės ir Dalios Misevičienės užsiėmimų/mokymų ciklas „Pozityvi tėvystė”. Paslaugų gavėjoms buvo įteiktos padėkos ir atminimo dovanėlės už aktyvų dalyvavimą  ir norą atnaujinti žinias

2022-05-11 Darbo su šeimomis padalinio socialinė darbuotoja Regina Tamošiūnienė ir atvejo vadybininkė Inga Laikūnienė pasidalino mokymų metu įgytomis žiniomis tema: „Socialinio darbo praktika: vaikų, paauglių pozityvaus elgesio skatinimas“  bei „Psichologinio aikido taikymas  socialiniame darbe“

2022-04-29 Darbo su šeimomis socialiniai partneriai ir paslaugų gavėjai  buvo supažindinti su Pasvalio socialinių paslaugų centro direktoriaus 2021 metų veiklos rezultatais, kuriuos pristatė įstaigos direktorė Rasa Beinorienė.  Pristatyme negalėję dalyvauti socialiniai partneriai ir paslaugų gavėjai su Pasvalio socialinių paslaugų centro direktoriaus 2021 metų veiklos rezultatais gali susipažinti individualiai įstaigos internetinėje svetainėje.

2022-04-27 Darbui su šeimomis padalinys bendradarbiaujant su Pasvalio r. Visuomenės sveikatos biuru, paslaugų gavėjams nuotoliniu būdu organizavo švietėjišką popietę tema: „Sveika mityba-svarbu!“, kurios metu buvo suteikta informacija kas yra sveika mityba, kad sveikai mitybai įtakos turi ne tik sveikas maistas, bet ir poilsis, judėjimas. Taip pat buvo suteikta informacija, kad valgyti reikia neskubant, geriausiai šviežią maistą, dienos metu gerti daug vandens, vengti greito maisto, kukurūzų, rūkytų, sūdytų, vytintų produktų, mažinti cukraus, druskos vartojimą. Rekomendavo į ką atkreipti dėmesį renkantis maistą parduotuvėje. Linkime visiems rūpintis savo mityba!
2022-04-25 Darbo su šeimomis padalinio socialinė darbuotoja Regina Tamošiūnienė bendradarbiaudama su veterinarijos gydytoju Algirdu Jasiūnu vykdė prevencinę veiklą paslaugų gavėjų namuose: atliko privalomą naminių augintinių ženklinimą ir įregistravimą į valstybinį gyvūnų registrą.
2022-04-22 bendradarbiaujant su socialiniais partneriais, šaunių socialinių darbuotojų: Editos Žurauskienės, Modestos Zalensienės, Birutės Brazienės, Dalės Bedalienės ir Almos Šlekonienės iniciatyva buvo organizuota pavasarinė talka Pasvalio rajono ribose.
Kartu su paslaugų gavėjais, atkreipiant dėmesį į asmeninę atsakomybę savo aplinkai bei skatinant visuomeniškumo jausmą, buvo sutvarkytos Pumpėnų miestelio Mindaugo ir Parko gatvės sankryžos pakelė bei tvenkinio teritorija, Švobiškio kaimo Mūšos upės pakrantė, Pasvalio miesto prie PC „Norfa“ vaikų žaidimų aikštelė bei „Šimtmečio ąžuolynas” teritorija. Džiaugiamės savo paslaugų gavėjais! Dalinamės gražiomis akimirkomis!
2022-04-19 Darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjoms vyko švietėjiška popietė tema „Padėkime vaikui užaugti“. Popietės metu gilintos ir atnaujintos turimos žinios. Smagu, kad paslaugų gavėjos aktyviai įsitraukė į diskusiją.
Ačiū psichologei Daivai Čeponienei ir socialiniam partneriui Pasvalio r. sav. Visuomenės sveikatos biurui!
Velykų šventės 🐣🐥 buvo margos ir gausios, dėkojame Astos Užkandžiai už puikų maistą ir Ingridai Jankūnaitei-Prakopienei, kuri išskirtiniu dėmesiu nudžiugino vaikus padovanodama dovanų kuponus! Ačiū Jums už dosnumą – vertinga, tai ką darote dėl kitų!
2022-04-14 Darbo su šeimomis padalinio atvejo vadybininkės dalyvavo edukacijoje „Molio terapija“.
Norime nuoširdžiai padėkoti, Dienos užimtumo centro darbuotojai Danguolei Grigaitienei, už suteiktą galimybę susilieti su moliu, kurti ir fantazuoti!
2022-04-12 vyko paskutinis Padalinio darbui su šeimomis socialinių darbuotojų Birutės Brazienės ir Dalės Bedalienės užsiėmimų/mokymų ciklas ,,Pozityvi tėvystė”, kurio metu taip pat buvo priminta apie paslaugų gavėjų teises ir pareigas. Paslaugų gavėjoms buvo įteikti mokymų baigimo pažymėjimai ir atminimo dovanėlės.
2022-04-12 Pasvalio socialinių paslaugų centras Darbui su šeimomis padalinys inicijavo ir organizavo paslaugų gavėjoms išvyką į Joniškėlio miestą. Gidas pasakojo apie svarbiausias miesto lankytinas vietas ir įžymius žmones. Išvyka vainikavo pietūs „Sigutės koldūninėje“, kurioje vaišinomės rankomis gamintais ir senoviškai „užraitytais“ koldūnais. Ačiū, Viktorui Stanislovaičiui už istorines žinias ir puikią nuotaiką visos ekskursijos metu!
2022-04-07 Padalinio darbui su šeimomis socialinė darbuotoja Edita Žurauskienė baigė užsiėmimų/mokymų ciklą „Pozityvi tėvystė“. Paslaugų gavėjoms buvo įteiktos padėkos ir atminimo dovanėlės už aktyvų dalyvavimą ir norą įgyti/atnaujinti žinias.
2022-04-06 Padalinio darbui su šeimomis socialinės darbuotojos Dalia Misevičienė ir Modesta Zalensienė paslaugų gavėjams ir darbuotojoms inicijavo ir organizavo popietę „Mano teisės“ kurios metu buvo primintos/ atnaujintos žinios apie teises ir pareigas, išdalinti lankstinukai.
Visi dalyvavę popietėje buvo pakviesti į edukaciją „Oliziukų gamyba“. Atžalyno bendruomenės pirmininkei Gražinai Paliulienei tariame nuoširdų AČIŪ, kad pamokė kaip pasidaryti žmogeliuką su plaukais. Tikimės, kad kasdienis laistymas ir vis ilgėjantys žolės plaukai suteiks daug džiaugsmo!
2022-04-06 Pasvalio socialinių paslaugų centro Darbui su šeimomis padalinys inicijavo ir organizavo socialiniams partneriams, paslaugų gavėjams ir darbuotojams švietėjišką popietę apie organų donorystę tema: „Mirštu kaip noriu gyventi“.
Lietuvos asociacijos „Gyvastis“ prezidentė Aušra Degutytė suteikė informacijos: kas yra organų donorystė, kokie persodinami organai, kas gali būti donorais ir priežastis, kodėl artimieji nesutinka paaukoti mirusiųjų organų. Taip pat atskleidė organų donorystės prasmę, nes donorystė tai tarsi tiltas sujungiantis mirtį ir gyvenimą.
Laima Kuckailienė, kuriai buvo atlikta inksto transplantacija, pasidalino asmenine patirtimi. Papasakojo kaip organų transplantacija pakeičia žmogaus gyvenimą, džiaugėsi, kad donoro dėka galėjo patirti motinystės džiaugsmą.
„Gyvastis“ prezidentė minėjo, kad tapti donoru galime kiekvienas, bet tai yra simboliška sprendimas, svarbiausia dėl apsisprendimo tapti organų donorais pasikalbėti šeimoje su artimaisiais.
Daugiau informacijos: www.donoras.lt
2022-04-05 Padalinio darbui su šeimomis socialinės darbuotojos Dalia Misevičienė ir Modesta Zalensienė paslaugų gavėjoms organizavo I-ą popietę/užsiėmimą „Pozityvi tėvystė“. Paslaugų gavėjos aktyviai dalyvavo diskusijoje, dalinosi asmenine patirtimi, pavyzdžiais.
2022-03-31 Nuoširdžiai dėkojame socialiniam partneriui Pasvalio visuomenės sveikatos biurui ir psichologei Daliai Petrėnienei už teorinių ir praktinių užsiėmimų ciklą „Smurtinį elgesį keičianti programa“.
Darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjai sužinojo ne tik kas yra smurtas, bet ir kaip išvengti pykčio, kodėl kyla konfliktai ir kaip juos valdyti. Kaip alkoholis pakeičia žmogaus elgseną. Mokymų metu buvo pateikti praktiniai pavyzdžiai, duotos praktinės užduotys bei veiklos, kaip tinkamai reikia spręsti iškilusias problemas.
2022-03-31 Darbo su šeimomis padalinio specialistės kartu su Pasvalio skyriaus vaiko teisių ir Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus specialistais aptarė bendradarbiavimo klausimus siekiant efektyvesnių sprendimo ir pagalbos būdų Pasvalio r. šeimoms, kurioms yra teikiamos socialinės priežiūros paslaugos.
2022-03-28 vyko Darbo su šeimomis padalinio darbuotojų susirinkimas, kurio metu aptarti išsikeltų 2021 m. rezultatų rodikliai taip pat numatyti siektini 2022 m. rezultatų rodikliai.
Susirinkimo metu pasidžiaugta visų darbuotojų atliekamu darbu taip pat socialinės darbuotojos Editos Žurauskienės organizuota iniciatyva teikiant pagalbą paslaugų gavėjai pagerinant buities sąlygas, bei socialinės darbuotojos Ingos Pelegrimaitės organizuota popiete su Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistu apie gaisrų prevenciją paslaugų gavėjų namuose.
2022-03-24 vyko paskutinis, socialinės darbuotojos, Almos Šlekonienės, organizuotas „Pozityvios tėvystės“ susitikimas tema „Pozityvi disciplina, ribų nustatymas, sakymas “NE””. Taip pat buvo kalbėta apie disciplinos, taisyklių ir ribų nustatymo svarbą, kurios yra būtinos kiekvienos šeimos gyvenime. Paslaugų gavėjoms buvo įteiktos padėkos ir saldžios dovanėlės už aktyvų dalyvavimą ir norą atnaujinti žinias.
2022-03-22 Padalinio darbui su šeimomis socialinės darbuotojos Dalė Bedalienė ir Birutė Brazienė paslaugų gavėjams organizavo I-ą popietę/užsiėmimą „Pozityvi tėvystė“. Paslaugos gavėjos aktyviai dalyvavo diskusijoje, dalinosi savo asmenine patirtimi ir pavyzdžiais.
ČIA ir DABAR Šiuo emociškai įtemptu laikotarpiu stengiamės pasirūpinti savo darbuotojų emocine higiena. Nuoširdžiai dėkojame socialiniam partneriui Pasvalio r. sav. Visuomenės sveikatos biurui, kuris organizavo mokymų ciklą „Kūrybiški metodai nerimui ir įtampai sumažinti“. Pasak psichologės Daivos Čeponienės, kuri vedė mokymus- NEPAMIRŠKIM PASIRŪPINTI SAVIMI ŠIUO SUNKIU LAIKOTARPIU
2022-03-17 Darbo su šeimomis padalinio darbuotojos dalyvavo „Pirmos pagalbos ir sveikatos“ mokymuose, kurių metu atnaujino turimas žinias ir praktinis įgūdžius, galinčius išsaugoti gyvybę.
Dėkojame socialiniam partneriui Pasvalio r. sav. Visuomenės sveikatos biurui ir šauniai specialistei Birutei Kazilevičienei
2022-03-16 Padalinio darbui su šeimomis socialinė darbuotoja Inga Pelegrimaitė su Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiuoju specialistu Mariumi Kaulinsku, vykdė prevencinę popietę apie saugumą paslaugų gavėjų namuose. Dėkojame specialistui, kuris apžiūrėjo elektros instaliaciją, krosnis, priminė apie būtinybę įsirengti namuose dūmų detektorius, patarė kaip tinkamai reikėtų elgtis gaisro metu.
Paslaugų gavėjams buvo padalinti informaciniai lankstinukai ir padovanoti dūmų detektoriai
2022 m. kovo 15-16 dienomis Darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjai dalyvavo edukacijoje „Molio terapija“.
Už nuoširdumą ir suteiktą galimybę paslaugų gavėjams susilieti su moliu, kurti ir fantazuoti dėkojame Dienos užimtumo centro darbuotojoms Danguolei Grigaitienei ir Alei Ostrauskienei
Šiuo metu mus pasiekia daug įvairios informacijos dėl karo Ukrainoje, kuri gali sukrėsti emociškai.
Darbo su šeimomis padalinys dalinasi Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministerijos parengtais patarimais, kurie gali padėti nusiraminti šiuo psichologiškai sunkiu laikotarpiu. Primename, kad dėl psichologo konsultacijų Pasvalio r. galima kreiptis: Bendruomeniniai šeimos namai, tel. 867581981, Švietimo pagalbos tarnyba, tel. 8451 34284.
Darbo su šeimomis padalinys informuoja ir kviečia visus gyventojus susitelkti ir padėti Ukrainai šiuo įtemptu laikotarpiu. Gyventojams aktuali informacija saugumo temomis nuolat atnaujinama svetainėje https://www.lt72.lt/, kurią siūlome sekti. Turime žmogišką pareigą pasirūpinti tais, kuriems pagalbos reikia jau šiandien. Gyventojai, kurie savo namuose ar kitose jiems priklausančiose patalpose galėtų priimti ukrainiečius, kviečiami registruotis užpildant šią formą. https://ukrainai.pasvalys.eu/bustas/ Galintys prisidėti buitine technika ar namų apyvokos reikmenimis, kviečiami užpildyti šią formą. https://ukrainai.pasvalys.eu/buitis/ Norintys padėti savo darbu, kviečiami tapti savanoriais ir užpildyti šią formą. https://ukrainai.pasvalys.eu/savanoriai/.
Darbo su šeimomis padalinys dėkoja Daliai Vasiliūnienei už suteiktą paramą
2022-03-09 Darbo su šeimomis padalinio darbuotojos dalyvavo edukacijoje „Molio terapija“. Dėkojame už harmoniją ir išlaisvintas kūrybines galias Dienos užimtumo centro socialinei darbuotojai Danguolei Grigaitienei
2022-03-04 Darbo su šeimomis padalinio darbuotojos dalyvavo Neuroedukacijos ir emocinės higienos trečiame mokymų cikle „Kūrybiški metodai nerimui ir įtampai sumažinti”.
Dėkojame socialiniam partneriui Pasvalio r. sav. Visuomenės sveikatos biurui ir psichologei Daivai Čeponienei
Nuo 2022-03-03 Darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjams prasidėjo teoriniai ir praktiniai užsiėmimai „Smurtaujanti elgesį keičianti programa“.
Dėkojame socialiniam partneriui Pasvalio Visuomenės sveikatos biurui ir psichologei Daliai Petrėnienei
2022-03-03 Padalinio darbui su šeimomis socialinė darbuotoja Alma Šlekonienė paslaugų gavėjoms vedė III- ą popietę/ užsiėmimą „Pozityvi tėvystė“, kurios metu taip pat suteikta informacija kaip su vaikais kalbėtis apie karą Ukrainoje
2022-02-24 Padalinio darbui su šeimomis socialinė darbuotoja Edita Žurauskienė paslaugų gavėjoms organizavo pirmą ,,Pozityvios tėvystės” užsiėmimų, kurių viso bus keturi.
Paslaugų gavėjos aktyviai dalyvavo diskusijoje, dalinosi savo asmenine patirtimi, domėjosi tinkamais vaikų auklėjimo būdais.
Darbo su šeimomis padalinio socialinė darbuotoja, Edita Žurauskienė, inicijavo ir organizavo šulinio valymo ir vietinio vandentiekio įvedimo darbus, siekiant pagerinti keturis vaikus auginančios šeimos, gyvenimo sąlygas.
Dėkojame Vitalijui Rutkauskui ir Dariui Moderiui už padėtą įsigyti vandentiekio įvedimui reikalingą įrangą, medžiagas bei atliktus darbus, kurie vyko š. m. vasario 18-22 dienomis.
2022-02-17 Padalinio darbui su šeimomis socialinė darbuotoja Alma Šlekonienė paslaugų gavėjoms vedė II-ą popietę/ užsiėmimą „Pozityvi tėvystė”.
2022-02-11 Darbo su šeimomis padalinio darbuotojos dalyvavo priklausomybės ligų reabilitacinės bendruomenės „ETERNA VITA” veiklos pristatyme. Pristatymo metu darbuotojos sužinojo apie bendruomenės teikiamas paslaugas ir reabilitacijos programą, skirtą priklausomybę turintiems asmenims. Dėl galimybės paslaugų gavėjams dalyvauti reabilitacijos programoje kreiptis tel. 8 606 11992, daugiau informacijos el. svetainėje adresu https://www.eternavita.lt/
2022-02-11 Darbo su šeimomis padalinio darbuotojos dalyvavo Neuroedukacijos ir emocinės higienos antrame mokymų cikle „Kūrybiški metodai nerimui ir įtampai sumažinti“, kurį vedė psichologė Daiva Čeponienė.
Ačiū socialiniam partneriui Pasvalio r. sav. Visuomenės sveikatos biurui!
2022-02-08 Darbo su šeimomis padalinio paslaugų gavėjams vyko popietė tema „Pozityvus vaikų auklėjimas – šiandienos iššūkiai“.
Dėkojame socialiniam partneriui Pasvalio r. sav. Visuomenės sveikatos biurui ir psichologei Daiva Čeponienei.
2022-02-04 Darbo su šeimomis padalinys siekdamas taupyti gamtos ir energijos išteklius, pakvietė paslaugų gavėjus dalyvauti Vartotojų aljanso konsultacijoje „Ką daryti brangstant šildymui ir elektrai? Kaip taupyti energiją namuose“. Konsultacijos metu paslaugų gavėjai sužinojo/atnaujino žinias kaip atpažinti energetinio trūkumo požymius savo aplinkoje, kaip taupyti energiją ir vandenį, kokiomis priemonėmis būtų galima mažinti sąskaitų už energiją ir vandenį sumas.
2022-02-04 Darbo su šeimomis padalinio darbuotojos dalyvavo pirmame iš keturių Pasvalio r. sav. Visuomenės sveikatos biuro organizuojamų Neuroedukacija ir emocinė higiena mokymų cikle, tema: „Kūrybiški metodai nerimui ir įtampai sumažinti“, kurį vedė psichologė Daiva Čeponienė.
2022-02-03 Padalinio darbui su šeimomis socialinė darbuotoja Alma Šlekonienė paslaugų gavėjoms organizavo I-ą popietę/užsiėmimą „Pozityvi tėvystė“, kurios metu taip pat priminta apie paslaugų gavėjų teisės bei pareigas.
Buvo paruošta ir paduota metodinė medžiaga mamoms apie klausimus, kuriuos rekomenduotina kas dieną užduoti vaikui, taip pat apie prisilietimų svarbą.
Paslaugų gavėjos aktyviai dalyvavo diskusijoje, dalinosi savo asmenine patirtimi ir pavyzdžiais.
2022- 01-27 Darbo su šeimomis padalinys dėkoja socialiniams partneriams VO „Gelbėkit vaikus“ už suteiktą paramą šeimai!
2022-01-24 Darbo su šeimomis padalinio socialinė darbuotoja Alma Šlekonienė su kolegėmis pasidalino mokymų metu įgytomis žiniomis tema: „Motyvuojančio pokalbio taikymo, dirbant su priklausomais nuo psichoaktyvių medžiagų asmenimis, pagrindai“.
2022-01-20 vyko darbui su šeimomis padalinio darbuotojų susirinkimas, kurio metu Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Marius Kaulinskas kvietė socialines darbuotojas tęsti ir stiprinti bendradarbiavimą, kartu lankantis paslaugų gavėjų šeimose. Susitikimo metu darbuotojos atnaujino turimas žinias apie dažniausias gaisrų kilimo priežastis ir gaisrų prevenciją. Tuo pačiu supažindino su gaisrų statistika Pasvalio rajone.
Smagu gauti siuntinį iš Vilniaus!
Darbo su šeimomis padalinys dėkoja rėmėjai.
Darbo su šeimomis padalinys dėkoja gėlių salonui ir studijai „ŽIEDŲ DULKĖS‘E“! už tarpininkavimą, o „KRAUTUVĖLĖ VAIKAMS“ savininkei už padovanotus žieminius batus dviems mergaitėms!
Darbo su šeimomis padalinys dėkoja Pasvalio Mariaus Katiliškio viešosios bibliotekos kolektyvui už 2021-12-22 vaikams padovanotą medų ir dovanėles.
Dėkojame Astai už vaišes Kūčių stalui, daugiavaikei šeimai!
Paskutinio šių metų Darbo su šeimomis padalinio darbuotojų susirinkimo metu, darbuotojoms buvo išdalinti darbui skirti nešiojami kompiuteriai, kurie palengvins ir užtikrins kokybišką darbuotojų darbą. Smagu! Atvyko ir pats Kalėdų senelis, kuris padovanojo šventinę nuotaiką ir dovanėlę kiekvienai darbuotojai!
Vertingiausia yra tai, ką žmogus padaro dėl kitų žmonių, dėl savo krašto, o MŪSŲ darbuotojos ŠAUNIAUSIOS dalinasi savo sukaupta išmintimi ir patirtimi, sveikatos JOMS ir gerų ateinančių 2022 metų!
Darbo su šeimomis padalinys kartu su keturiomis paslaugų gavėjų šeimomis nuoširdžiai dėkoja Family Support Lithuania ir savanorei Žanetai už paramą maisto produktais šventiniam Kūčių stalui.
Darbo su šeimomis padalinys dėkoja Pasvalio dekanui, dekanato Carito organizacijai ir jos vedėjai Irenai Cucėnienei už suteiktą paramą maistu daugiavaikei šeimai.
Darbo su šeimomis padalinys dėkoja Geradariui už kalėdinį stebuklą, pagalbą įsigyjant jaunuoliui akinius. Ačiū, optikai „VIZIJA“, už nemokamą akių patikrą jaunuoliui!
Smagu! Kalėdiniai stebuklai tęsiasi! Darbo su šeimomis padalinys už iniciatyvą ir pagalbą dviem vaikams įsigyjant akinukus, dėkoja gėlių salonui ir studijai „ŽIEDŲ DULKĖS‘E“. Ačiū, optikai „VIZIJA“, už nemokamą akių patikrą vaikams!
Pasvalio socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Dalia Misevičienė inicijavo dviejų vaikų Kalėdinių svajonių išsipildymą. Už išpildytas vaikų svajones dėkojame Ingai ir Kastyčiui Radzevičiams iš Vilniaus.
Meniu
Šriftas
Spalvos